Αττικής 3

 2027 Στρόβολος,  Λευκωσία, Κύπρος

Δρ Έλενα Φιλίππου

Κλινική Διαιτολόγος

© 2017 by Elena Philippou

Tel: +357 99611272

  • White Facebook Icon
  • White LinkedIn Icon

Δρ Έλενα Φιλίππου

Κλινική Διαιτολόγος

Εξειδικευμένες Υπηρεσίες
Διατροφική αξιολόγηση 
Διατροφή για πρόληψη και αντιμετώπιση ασθενειών
Αντίσταση στην ινσουλίνη
Διαβήτης
Καρδιαγγειακά προβλήματα
Γαστρεντερολογικά προβλήματ
Μείωση/διατήρηση σωματικου βάρους
Διατροφή για εγκυμοσύνη/Θηλασμό
Αθλητική Διατροφή
Υγιεινή Διατροφή
Δείτε όλες τις Υπηρεσίες μας εδώ

 

Δρ Έλενα Φιλίππου PhD, RD, FHEA

 

Κλινική Διαιτολόγος

 

 

Η Δρ Έλενα Φιλίππου είναι Κλινική Διαιτολόγος, Επίκουρη Καθηγήτρια Διατροφής-Διαιτολογίας στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και Επισκέπτρια Λέκτορας Διατροφής-Διαιτολογίας στο King's College London.  Ασκεί το επάγγελμα του κλινικού διαιτολόγου πάνω από 15 χρόνια παρέχωντας συμβουλές για σωστή διατροφή  συνδυάζοντας τις ανάγκές με τις προτιμήσεις του κάθε ατόμου ξεχωριστά.

 

Το 2001, απέκτησε το προπτυχιακό δίπλωμα Διατροφής με άριστα από το Πανεπιστήμιο King’s του Λονδίνου και ακολούθως το μεταπτυχιακό στη Κλινική Διαιτολογία με διάκριση από το ίδιο Πανεπιστήμιο.   Αμέσως μετά εργάστηκε σε νοσοκομείο στο Liverpool και ακολούθως επέστρεψε στο Λονδίνο για διδακτορική έρευνα στο Πανεπιστήμιο Ιmperial και συγκεκριμένα στο νοσοκομείο Hammersmith. Η διδακτορική της διατριβή είχε θέμα τη πρόληψη καρδιακών παθήσεων και  αντιμετώπιση της παχυσαρκίας με χρήση του γλυκαιμικού δείκτη.

 

Η Δρ Φιλίππου κατέχει μεταπτυχιακά διπλώματα στη Διαχείριση Παχυσαρκίας μέσω Συμπεριφοράς  (Βehavioural Management of Adult Obesity, University of Central Lancashire, 2003) και στη Διδασκαλία σε Ανώτερη Εκπαίδευση (University of Hertfordshire, 2012).  Διετέλεσε Βοηθός Γραμματέας του Συνδέσμου Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου (2010-13) και Γραμματέας της Επιτροπής Βιοϊατρικής και Κλινικής Έρευνας της Βιοηθικής Επιτροπής Κύπρου  (2011-15).

 

Συμμετείχε σε πολλά Ευρωπαϊκά επιστημονικά συνέδρια όπου και παρουσίασε ερευνητικά ευρήματα, είναι επίσης αρχισυντάκτρια βιβλίου με θέμα 'Γλυκαιμικός Δείκτης: Πρακτικές Εφαρμογές' (2017, CRC Press, USA) (πατήστε εδώ) και έχει δημοσιεύσει αρκετά επιστημονικά άρθρα σε έγκυρα παγκόσμια περιοδικά (πατήστε εδώ).